Обвиниха мъж за убийство с особена жестокост на приятелката му

Крими

06-10-2015, 08:20

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Венелин намушка Цонка с нож, майката на 13 деца почина дни по-късно от раните си

Окръжна прокуратура - Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Венелин М. за това, че на 28.10.2014 г., в гр. Горна Оряховица, умишлено умъртвил Цонка Георгиева, съобщиха от прокуратурата.
На 24.10.2014 г. в частен дом в гр. Горна Оряховица 41-ггодишният мъж, след скандал с жената, нанесъл множество прободно-прорезни рани с нож в областта на гръдния кош, корема, горните и долните крайници на пострадалата. Ударите засягат белия дроб, сърдечния мускул и коремните органи на пострадалата, която минувачи откриват да лежи в локва кръв в градинка пред блока. 47-годишната Цонка бе приета по спешност в Областната болница „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, като първоначално лекарите съобщиха, че няма опасност за живота и. Четири по-късно обаче жената почина от раните си, в следствие на настъпило усложнение.

В обвинителния акт прокуратурата посочва, че убийството е извършено при условията на опасен рецидив, по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост (престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т.12, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 29, ал. 1, букви „а“ и „б“ от НК).
Обвиняемият беше задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Венелин е осъждан е многократно за извършени различни престъпления – телесни повреди, кражби и измами.

Социалните във Велико Търново и Горна Оряховица търсиха варианти за бъдещето на децата на 47-годишната Цонка Крумова Георгиева, която се оказа майка на 13 деца. Тя и многолюдната й челяд са добре познати на социалните работници в региона. Някои от големите и деца отдавна са изхвръкнали от семейното гнездо, някои от малките пък през годините са били настанявани в Дома "Пеньо и Мария Велкови" във В. Търново. Въпреки това обаче много от децата на убитата Цонка останаха без родителска опека, след нейната внезапна смърт.

Според запознати на разследването, жената е заработвала като жрица на любовта край големи пътни артерии в региона и от доста време била в сериозни любовни отношения с Венелин. В последните години между двамата толкова често възниквали скандали, че никой в полицията в Горна Оряховица не бил учуден от кървавата развръзка.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов