Организацията Bulgarienhilfe помага на хората в нужда в Елена

Мисия

16-10-2015, 07:16

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Благотворителите осигуряват средства за социална кухня, която да заработи от 1 януари 2016 г.

На посещение в  община Елена бе г-н Юрген Мюлер, председател на организацията Bulgarienhilfe. Организация, която е приела за своя, благородната кауза – да се помага на хората в нужда.

Благодетелят бе посрещнат най-напред в Домашния социален патронаж в града, за който организацията осигури чисто нов абсорбатор, с което до голяма степен се подобрява качеството на работа в социалното учреждение.

В момента социалният патронаж изпълнява проект „Осигуряване на топъл обяд в община Елена“  по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. По проекта, насочен към хората в затруднено материално положение, които ще бъдат подпомагани в срок от четири месеца, се работи за първи път.

Тъй като изпълнението му ще приключи на 31 декември тази година, г-н Мюлер се ангажира за трети път да осигури средства за социална кухня, която да заработи от 1 януари 2016 г.

 След визитата в патронажа, Юрген Мюлер посети хосписа в града.  Посрещнат радушно от директора и потребителите на социалното заведение, той зарадва  присъстващите с подаръци - професионална пералня и сушилна машина, които са от изключителна важност за поддържане високото ниво на хигиената в хосписа. Бяха дарени още лекарства и консумативи от първа необходимост.

В края на деня г-н Мюлер отиде и при момчетата и момичетата от защитеното жилище в с. Илаков рът. Преди година представители на немската организация посетиха и се запознаха отблизо с проблемите и нуждите на социалния център. Гостът остана изключително доволен от приветливото посрещане и приятна обстановка в жилището, за което тази година освен хранителните продукти, от организацията бяха осигурили  нови легла и дрехи. Весело настроение и много радостни мигове достави организираното от г-н Мюлер за живеещите в жилището празненство.

Bulgarienhilfe е благотворителна организация, в която членуват 150 души, чиято дейност е свързана с дарения на социални заведения в област Велико Търново. Дарените при това посещение средства за община Елена под формата на електроуреди, мебели, консумативи, лекарства и хранителни продукти възлизат на около 12 500 лева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов