Направиха първа копка на нов спортен комплекс в Старата столица

Спорт

22-10-2015, 16:24

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стадионът ще е готов за празника на града – 22 март

Нов спортен  комплекс с два терена с размери 45х20 метра, с изкуствено покритие, съблекални и ограда ще бъде построен във В. Търново. Днес в квартал „Картала" бе направена първата копка на съоръжението, на което впоследствие ще бъде монтирано и осветление.
Стадионът ще е готов за празника на Велико Търново 22 март, обяви инвеститорът Петър Христов. Целият размер на инвестицията от 120 000 лв. ще бъде дарение от няколко местни фирми. Комплексът е върху 1 декар площ, проектът е дарение от група великотърновски проектанти със съдействието на администрацията и на Даниел Панов. Първата копка направиха Панов, инвеститорът Христов, както и двамата президенти на СК "Болярчета" Николай Колев и Десислав Божков.
"На този стадион, който ще носи името "Балкан Арена", ще са добре дошли всички деца от Велико Търново, без значение от кой клуб са - "Болярчета" или "Етър", така също и децата на всички граждани на общината. Надявам се да стане притегателно място за масовия спорт в града. Спортът да бъде близо до семействата - това е нашата задача. Идеята е да масовиризаме спорта, да произвеждаме здравословни продукти, да живеят хората здравословно и да спортуват. Затова и нашите компании подкрепят основно аматьорския спорт, тъй като той е масовият спорт", добави Петър Христов.
СК "Болярчета" ще кандидатства по проекти към спортно министерство, за да се дофинансира изграждането и закупуването на допълнителни уреди за децата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов