Горна Оряховица, Свищов и Стражица отиват на балотаж в неделя

Животът

26-10-2015, 12:06

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Елена, Златарица, Лясковец, Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени преизбраха старите си кметове

Жителите на три общини във Великотърновски многомандател избирателен район ще отидат пак до изборните урни в неделя. Балотажи ще се проведат в Горна Оряховица, Свищов и Стражица. В Горна Оряховица кандидатът на ГЕРБ Добромир Добрев се бори за втори мандат, но успя да вземе на първи тур 43,38 % от гласовете. Ангел Йорданов от БСП получи 10,83% и ще е вторият участник в балотажа. В Свищов за  Станислав Благов вчера са гласували 34,23%, а Генчо Генчев от БСП е подкрепен от 21,89%. В Стражица досегашната кметица Детелина Борисова от ГЕРБ е изпреварена от Румен Павлов от БСП, за когото

Са гласували 38,96%. Борисова е подкрепена от 35,14% от гласоподавателите.

Елена, Златарица, Лясковец, Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени преизбраха старите си кметове. В Елена Дилян Млъзев взе убедителните  60,26 % и ще потвори мандата си. Най-силен негов опонент бе Сашо Топалов, взел 31,96% от гласовете.

В Златарица за Пенчо Чанев са гласували 51,22 % от избирателите. Досегашната кметица на Лясковец Ивелина Гецова е подкрепена от 55,13% от избирателите. Павликени реши да даде мандат на Емануил Манолов и а него гласуваха 56,62%. Последен, по неговите думи, кметски мандат ще изкара в Полски Тръмбеш Георги Чакъров, получил безапелационна подкрепа от 65,31%. В Сухиндол на кметския стол остава Пламен Чернев, за когото са гласували 59,77% от избирателите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов