Тръгнаха процедури Стражица да си върне отнетия преди години горски фонд

„В лицето на Министерство на земеделието и храните Община Стражица през мандата на г-жа Борисова имаше сериозен партньор. За нейния мандат има успешни изпълнени 10 проекта по ПРСР, без никакви забележки и корекции!” С тези думи се обърна към препълнената Спортна зала тази вечер, по време на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ в Стражица заместник-министърът на земеделието Георги Костов. Той пристигна специално за събитието от София, за да декларира подкрепата си за кандидат кмета инж. Детелина Борисова, както и за кандидатите на ГЕРБ за шест кметства, в които в неделя се провеждат балотажи. „Искам да ви съобщя една хубава новина като ресорен заместник-министър, който отговаря за горите - в момента вървят процедури за възстановяването на горския фонд, който бе отнет на Община Стражица преди години. Аз съм горещ поддръжник на идеята на г-жа Борисова, тези гори да станат отново общинска собственост, да се върнат близо до хората!” Инж. Борисова поясни, че по времето на управлението на предишния кмет на Стражица Стефан Стефанов Общината е  загубила съдебни дела и държавата й е отнела 36 хил. дка гори.

„Имате и подаден проект за новия програмен период от екипа на инж. Борисова, който до седмица ще бъде одобрен! Имате си Детелина, бих казал, четирилистна детелина, която ви носи щастие и успех! Пазете я и в неделя гласувайте с номер 6 в бюлетината!” призова още Костов.

Официалното закриване на ГЕРБ събра стотици жители на Стражица и населените места в Спорната зала. Да засвидетелстват подкрепата си за отбора на ГЕРБ пристигнаха народните представители от великотърновски избирателен район Евгени Стоев и Клавдия Ганчева, областният управител на В. Търново проф. Пенчо Пенчев, зам-министъра на земеделието Георги Костов, д-р Ивелина Гецова, кмет на Лясковец, Даниела Арабаджиева, председател на Обс Лясковец. Писмо до инж. Борисова и кандидатите на ГЕРБ изпрати от Вашингтон председателят на Националния предизборен щаб на партията и шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. На сцената под звуците на химна на ГЕРБ излязоха инж. Детелина Борисова, петимата новоизбрани общински съветници, тримата избрани кметове на селата Балканци, Нова Върбовка и Мирово, и кандидатите за кметове на селата Царски извор, Виноград, Горски Сеновец, Асеново и Владислав.

На присъстващите бе представен обзорен филм за свършеното в мандат 2011- 2015 и изпълнените проекти.

„Скъпи приятели, видяхте този филм, а аз бих припомнила народната мъдрост: Това което се вижда, огледало не ще!” С тези думи се обърна към присъстващите инж. Детелина Борисова. „През цялата кампания бяхме заливани от манипулации и откровени лъжи от нашите опоненти. Какъв е моя опонент? През 2011 г. се яви като кандидат за кмет на ДПС, през 2014 като кандидат за депутат пак от ДПС, сега яхна БСП за тези избори и поддръжниците на тази партия са в чудо! А бившия кмет Стефан Стефанов твърди, че проектите за канализациите са започнали през неговия мандат. А защо не ги довърши през своя мандат?! Аз се гордея, че ние имахме работещ екип, който ги завърши и изпълни толкова много проекти, без корекции и без никакви забележки!” Под нестихващи аплодисменти инж. Борисова призова хората: „Скъпи приятели, призовавам ви на 1 ноември да гласувате за работещ екип на Стражица, да проявите разум и да изберете номер 6 в бюлетината за кмет на града и там, където има балотажи, с номер 6 в двете бюлетини!”

„С  голямо внимание изгледах филма и се мислех, кой от предишните кметове на Стражица може да покаже какво е свършил, какво е изградил, кои са видимите неща през неговия мандат! Това каза на присъстващите и Евгени Стоев. „Гласувайте с гражданска съвест и будно съзнание! Изберете номер 6 в бюлетината и нека да се поздравим с успех!”

„Изберете инж. Борисова и кандидатите за кметове на кметства, които заедно с правителството и народните представители ще направят пълен отбора на ГЕРБ.  Успех и заедно напред,пожела и Клавдия Ганчева на съмишлениците на ГЕРБ.

       „Детелина Борисова успя да реализира проекти, които години преди това лежаха в прашасали папки в общината. Нейният екип успя да заработи на такива обороти, че да нареди Стражица сред отличниците по инвестиране на европейски средства, бяха част от думите от обръщението на председателя на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов. „ Добрите резултати от работата са видими във всяко населено място. Благодарение на стратегическото мислене и ясната концепция на Детелина Борисова, бъдещето на Стражица е предначертано, има готови проекти с вече осигурено финансиране. Скъпи приятели, в неделя вие ще застанете пред урните, за да упражните конституционното си право на глас. Така вие ще изберете кой да поеме отговорността за децата и родителите ви в Общината. В лицето на Детелина Борисова, която вече познавате като енергичен, компетентен и можещ кмет, вие ще имате гарант за една цивилизована Стражица!”

„ Тук съм за да подкрепя първо един много добър мой приятел, второ, един работещ и упорит колега, и трето, наш партньор, с когото 4 години извървяхме дълъг път, но защитихме каузата „Местна инициативна група „Лясковец- Стражица”!  Това каза по време на закриването и д-р Ивелина Гецова, кмет за четвърти мандат на Община Лясковец „Кметовете на ГЕРБ имат отличителна черта: не обещават, а направо изпълняват! ГЕРБ в Лясковец също участва с номер 6 в бюлетината, номерът на отличниците! В неделя пуснете тото и ще спечелите!”

Своята подкрепа изпратиха и министър Десилва Танева, областният председател на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, кметът на Елена Дилян Млъзев, всичките заети с предизборни ангажименти в момента.

След официалната част стражичани се насладиха на танцовата формация Елика и на изпълнителката Биляна.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов