Одобриха Междинното звено в Горна Оряховица, което ще оценява проектите от Инвестиционната програма

Мисия

05-11-2015, 11:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инвестиционната програма на Общината до 2020 година е на стойност от близо 19,5 млн. лв

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 одобри Междинното звено на Община Горна Оряховица, което ще оценява проектите по Приоритетна ос 1 на програмата. Звеното функционира в рамките на общинска администрация. Проектите, които ще оценява, са включени в Инвестиционната програма на Общината. Анексът към Споразумението за делегиране на функции по оценка и избор на проекти за финансиране, бе подписан вчера в Министерството на регионалното развитие и благоустройството от временно изпълняващия длъжността кмет Деница Коева.

Община Горна Оряховица депозира първа Инвестиционната си програма в МРРБ, заедно с още 8 от общо 39-те големи и средно големи градове в страната. Тези градове попадат от І до ІІІ йерархично ниво в Националната концепция за пространствено развитие на България за периода 2013-2025 г.

Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица до 2020 година е на стойност от близо 19,5 млн. лв. Включените в нея проекти предвиждат реконструкция на пл. „Георги Измирлиев” и организация на уличната регулация. Предвидена е реконструкция и модернизация на парк „Детски кът”, както и основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Предстои също и обновяване на двора на училището, осигуряване на достъпна среда и ново обзавеждане. Инвестиционната програма предвижда да бъдат извършени основни ремонти и да се приложат мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Бодра смяна” и ОДЗ „Елена Грънчарова” в Горна Оряховица. И в двете детски градини ще се обновят дворните пространства, ще се направи достъпна среда и ще бъде доставено ново обзавеждане и оборудване. В Инвестиционната програма е заложено също изграждане на приют за бездомни хора, социални жилища, както и основен ремонт на НЧ „Братя Грънчарови-2002”. Предвидено е и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна среда в сградата на Дирекция „Социално подпомагане”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов