От днес полицията проверява за зимни гуми

Крими

16-11-2015, 13:58

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартира третият етап от акция „Зима”

Във Велико Търново започна третият етап на традиционната Акция „Зима”. До 30 ноември полицаите ще проверяват пътните превозни средства дали са оборудвани с гуми за движение при зимни условия и дали работят всички необходими светлоотразителни елементи и устройства по моторните превозни средства.
Първият етап на Акция „Зима” се проведе от 1 до 8 ноември. В този период „Пътна полиция“ извърши контрол за спазване на въведените ограничения за движение на велосипедисти и пътните превозни средства с животинска тяга, както и на селскостопанска техника при движение по определени пътища от републиканската пътна мрежа.
В периода от 9 до 22 ноември служителите на „Пътна полиция“ извършваха усилен контрол над водачите, отнели предимство на пешеходци, и следяха за правилното пресичане на пешеходците на местата, определени за това.
Акция „Зима“ се провежда на територията на цялата страна от 1 до 30 ноември по разпореждане на ГД „Национална полиция“. На територията на великотърновска област тя се провежда съвместно от екипите на „Пътна полиция“ – Велико Търново, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Съюза на българските автомобилисти и Български червен кръст.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов