Крепостта Царевец ще бъде осветена във виолетово в подкрепа на недоносените деца

Животът

17-11-2015, 15:19

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представиха наръчника „Всичко за недоносените бебета”

Крепостта Царевец ще бъде осветена тази вечер във виолетов цвят. Инициативата на Община Велико Търново е в подкрепа и знак на съпричастност към недоносените деца и техните семейства. 17 ноември е определен като Световен ден на преждевременно родените бебета.

По-рано днес в новата зала на Общинския съвет д-р Кина Николова, завеждащ отделението по неонатология и д-р Диляна Вачкова от Община Велико Търново представиха наръчника „Всичко за недоносените бебета”. Старопрестолният град е сред първите в България, в които изданието бе презентирано. То разполага и с интернет платформа.

Община Велико Търново продължава да подкрепя неонатолозите в старопрестолния град. Наскоро в отделението бе представен нов интензивен кувьоз за новородени. Модерната апаратура е закупена в резултат на благотворителна кампания „Жълти стотинки”, инициирана от родители и от сдружение „Съзидание - 2012” и подкрепена от Община Велико Търново. Дарителската акция стартира на 1 юни, а още преди време Община Велико Търново постави благотворителни касички в училищата и детските градини. Кампанията продължава, а следващата й цел е осигуряването на ламинарен бокс за нуждите на отделението.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов