20 „златни” двойки преповториха брачните си клетви

Мисия

21-11-2015, 09:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието беше в навечерието на Деня на християнското семейство

В навечерието на Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 20 двойки сключили брак през 1965 година, преповториха отново брачната си клетва, с пожеланието тя да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Бъдете горди с пътя, който заедно сте извървели и оптимисти за идните дни. Предайте мъдростта и опита на деца и внуци, завещайте им вашата тайната за щастие. Желая ви заедно да прекосите още много бродове, да се радвате на звънкия смях на внуци и правнуци, да изживеете удовлетворението, че стореното от вас е оценено и надградено”, поздрави юбилярите инж. Добрев и вдигна наздравица заедно с тях. Те от своя страна му пожелаха да стигне и да надмине по дълголетие техния семеен живот.

Празникът с брачните двойки споделиха и заместник-кметът Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, гл. експерт Румяна Матеева – временно изпълняваща длъжността директор на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки”.

Инж. Добрев връчи поздравителни адреси, цветя и малки подаръци на семействата.

78 са семейните двойки в Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те ще получат поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов