Театърът затънал с близо половин милион лева

Животът

25-11-2015, 16:08

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Минусите са от неразплатени услуги към фирми, заплати и осигуровки

С 470 000 лева преразход заварва великотърновския театър „Константин  Кисимов” новият директор Васил Вълчев, който стъпи в длъжност като временно изпълняващ до провеждането на конкурс на 12 ноември, съобщи Общинско радио Велико Търново. Минусите са от неразплатени услуги към фирми, заплати и осигуровки за този и идващия месец, хонорари за три месеца и прогнозни разходи до края на годината.  
„Заварвам театъра с влошена атмосфера между отделните художествени звена. Нарушени са всички специфични йерархични връзки. Това е финансова, репертоарна и кадрова криза”, поясни на нарочна пресконференция Вълчев. За да се опита да поправи създалата се ситуация той предлага да се оздрави репертоарния план със стари спектакли, играни и доказани във времето, както и предлагане на билети на пакетен принцип.  
Ще организира и две турнета до края на годината на търновските театрали, както и два концерта. Ще работи с трима диригента.
Вълчев вече е провел Общо събрание, предстоят и срещи с колектива по оздравителния план и за бъдещата работа на културната институция.
Припомняме, че предишният директор бе Христофор Йонов. Той подаде оставка, след като няколко дни великотърновските артисти стачкуваха и отказваха да работят с искане, ръководителят им да бъде сменен, заради липсата на ясна визия за работата в театъра и задълбочаващата се финансова криза в институцията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов