НВУ отбеляза 13 години от основаването на първото военно училище у нас

Животът

26-11-2015, 13:56

Снимка:

regnews.net

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ген. Майор Пламен Атанасов връчи награди на висок професионализъм

137 години от създаването на първото Военно училище в България отпразнуваха в НВУ „Васил Левски”, пише regnews.net. С поздрав към гостите на празника се обърна началникът на университета бриг. генерал Пламен Богданов. Той направи историческа справка от създаването на Военното училище до днешни дни и подчерта значимостта на ръководената от него институция в изграждането на боеспособна армия.
„През последната година разкрихме две нови граждански специалности и една военна специализация. Извършихме акредитация на едно професионално направление и шест докторски програми по научни специалности, с което разширяваме възможностите си за обучение. Акредитация получи и дистанционната форма на обучение. Новото качество на университета, неговата нова стойност е да интегрира знанието и да развие традициите в подготовката на пълния спектър от кадри за нуждите на Българската армия”, заяви в приветственото си слово бриг. генерал Пламен Богданов.
С поздрав към гостите и домакините на празника се обърна и кметът Даниел Панов. Той връчи специална грамота на ген Богданов и благодари на НВУ „Васил Левски” за участието на институцията във всички чествания на национални и местни празници. Във връзка с празника и за проявен висок професионализъм предметни награди от Министъра на отбраната получиха полк. Красимир Кирилов, кап. Христомир Божинов и курсантът Тенчо Караенев.  Наградите бяха връчени от заместник-началникът на отбраната на България ген. майор Пламен Атанасов.
Военнослужещи и цивилни служители на НВУ „Васил Левски” получиха 10 грамоти. На получилите образователна степен „доктор” бяха раздадени 19 грамоти. Връчени бяха и девет грамоти Cum laude на заелите академична длъжност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов