Дядо Коледа от Г. Оряховица помага на бедни и болни

Мисия

29-11-2015, 12:27

Снимка:

Личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

31-годишният мъж страда от детска церебрална парализа и вече за втора поредна година влиза в ролята на добрия старец

Дядо Коледа тази година ще помогне на бедни, болни и страдащи хора. Добрият старец обаче няма да долети с шейна от Лапландия, а ще пристигне във вашия дом директно от Горна Оряховица. Всъщност зад бялата брада и червения костюм се крие Георги Симеонов, който си е поставил за цел да вижда повече усмивки на лицата на хората, предаде Дарик радио.

31- годишният мъж страда от детска церебрална парализа и вече за втора поредна година влиза в ролята на Дядо Коледа. "Всичко започна, когато посетих русенското село Черешово и видях в каква тежка ситуация са двама трудноподвижни мъже, на инвалидни колички. Реших да помогна с каквото мога", обясни Георги.

Така му идва идеята по Коледа да се облича като Добрия старец и срещу цена от 5 лв. да посещава домове, фирми и институции. Освен предварително приготвените подаръци, той носи и много добро настроение. Споделя, че често хората му дават повече парички и подкрепят активно благородната му кауза. Миналата година е успял да събере 500 лв., които дарил на хора в беда. Заради това бе удостоен с отличието "Достоен българин".

"Със събраните средства от следващия месец ще подпомогна Росен Атанасов от Черешово, който страда от мускулна дистрофия, както и 7- годишната Вики от Горна Оряховица, болна от диабет", посочи Георги.

Той си е поставил и друга задача- да усмихне възрастни и бедни хора от Велико Търново. За тази цел в една от механите в старта столица той ще прави истинско шоу за баби и дядовци. Срещу виц, песен или танц, Георги ще раздаде три награди. "Искам просто да видя техните усмивки, защото повечето от тези хора са много тъжни", каза още Георги.

В благородната му кауза най- вече помагат семейството, приятелите му от сдружение "С вяра в доброто", както и таксиметрова фирма, рекламираща начинанието. На фейсбук страницата си Георги Симеонов продължава да търси съмишленици.

Иначе когато не се занимава с благотворителна дейност, мъжът работи като колбасар. По- интересното е, че е талисман на футболния клуб Локомотив- Горна Оряховица. За мачовете на железничарите, той се облича като двуметрова катерица и забавлява феновете.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)