Три години условна присъда и конфискация на имуществото за данъчно престъпление

Крими

30-11-2015, 16:37

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апелативният съд отмени оневиняващата присъда на Окръжния съд

Съставът на Апелативен съд отмени присъдата на Окръжен съд Велико Търново, с която Ангел Н. К. е бил признат за невинен в това, че на 31.03.2008 г. в гр. Велико Търново е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗКПО за финансовата 2007 г. на „НИК 2007” ЕООД, представляващи дължим корпоративен данък, като потвърдил неистина в подадена в ТД на НАП – Велико Търново по реда на чл. 92 от ЗКПО годишна данъчна декларация на „НИК 2007” ЕООД за данъчния финансов резултат и дължимия корпоративен данък, като данъчните задължения са в особено големи размери – 46 893, 09 лева.
Вместо това, Апелативен съд Велико Търново е признал Ангел Н. К. за виновен в горепосоченото обвинение в престъпление по чл. 255 ал. 3, вр. с. ал. 1. т. 2. пр. 1 от НК, като на основание чл. 54, чл. 36 и чл. 66 от НК му е наложил наказание три години лишаване от свобода , чието изпълнение е отложено условно с изпитателен срок от пет години . Съставът на Апелативен съд е постановил и конфискация на имущество – лек автомобил „ВАЗ 2105”, собственост на Ангел Н. К., който с настоящата присъда се отнема в полза на държавата.
Присъдата на Апелативен съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. Мотивите по нея следва да бъдат изготвени в 30-дневен срок.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов