Депутатът от РБ Иван Иванов изслуша лични и служебни проблеми в приемната си

Животът

30-11-2015, 16:45

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-активни бяха жителите на Дебелец

От лични до институционални проблеми поставиха граждани в приемната на депутата от Реформаторския блок и зам.-председател на Народното събрание Иван Иванов. Директорката на Дома за медико-социални грижи в Дебелец Анелия Георгиева е потърсила съдействие за осигуряване на превоз на деца с физически увреждания от Велико Търново до заведението в Дебелец. След закриването на дневния център в старата столица на ул. „Симеон Велики” родителите са принудени сами да карат децата си до там, каза Иванов и се ангажира да проведе срещи в Министерството на здравеопазването за решаване на транспорта.
Бизнесмен от Дебелец е информирал народния представител за нерегулярното подаване на еленергия в Промишлената зона на града. По негови думи в района и водата е негодна за пиене. Депутатът обеща да проведе разговори с директорите на съответните дружества. При необходимост ще сезира и Комисията за енергийно и водно регулиране.
Заедно с архитект Ненов Иван Иванов е обсъдил промените в Закона за културното наследство. Според народния представител срокът на издаването на разрешителните от Националния институт за недвижимо културно наследство трябва да се удължи от три на шест месеца, а към общините да се създадат съвети за опазване на паметниците на културата.
Десетки граждани в затруднено социално положение посетиха приемната. Семейство се е жалвало от неправомерно възстановяване на имот в землището на село Леденик. Иван Иванов е разпоредил на общинските съветници от Реформаторския блок да посетят на място терена и да се запознаят с решението на поземлената комисия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов