7 машини са ангажирани със зимното почистване на улиците в Горна Оряховица

Мисия

01-12-2015, 09:37

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 30 март няма да се издават разрешителни за прокопаване на улици и тротоари, освен при аварии

Седем машини на „Титан – Клинър” ще почистват улиците на Горна Оряховица през зимата. В борбата със снега ще бъдат ангажирани пясъкоразпръсквач, 3 снегорина, челен товарач, лугоразпръсквач и контейнеровоз с гребло. Към момента фирмата има в наличност 350 тона пясък и 200 тона сол, а при необходимост ще бъдат закупени допълнителни количества инертни материали. Изготвен е и организационен план за снегопочистване на улиците, като те са категоризирани в три групи според степента на важност. Освен с наличния автопарк, при необходимост, снегопочистващата фирма ще сключва договори за наемане и ползване на допълнителна техника.

През зимния период – от 1 ноември 2015 до 30 март 2016 г., Общината няма да издава разрешителни за прокопаване на улици и тротоари, освен при аварийни случаи. Кметовете на четирите големи кметства Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище са задължени да сключат договори с организации и фирми за наемане на техника за снегопочистване на улиците в населените места. Общината има подписан договор с „Глобъл Клинър” ООД – Хасково за зимно поддържане и снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа и улиците в селата: Писарево, Горски горен Тръмбеш, горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Правда и Янтра.

През целия зимен период ще има постоянна информационна връзка между всички фирми заети със снегопочистването в общината.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)