Горна Оряховица получи приз за най-активна община в инициативата MOVE Week 2015

Мисия

04-12-2015, 09:10

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На награждаването присъстваха състезатели и треньори от спортните клубове

Горна Оряховица получи отличие за най-активна община в инициативата Европейска седмица на физическата активности спорт - MOVE Week 2015. Призът бе връчен на кмета инж. Добромир Добрев от националния координатор на NowWeMOVЕ Биляна Милева и Николета Янева, координатор сектор „Образование”. На награждаването присъстваха състезатели и треньори от спортните клубове, участвали в тазгодишната седмица на физическата активност. „Тази награда е още едно доказателство, че спортът в Община Горна Оряховица е на много високо ниво. Благодаря на всички млади спортисти и на техните треньори, които се включиха в тази инициатива. Надявам се, че през следващата година участниците ще бъдат още повече”, каза инж. Добрев и увери всички присъстващи, че общинското ръководство ще продължи да следва политиката ориентирана към младите хора, развитието на спорта, превенция и здравословен начин на живот.

Общината направи интересна и атрактивна програма за жителите на града с различни турнири, лекоатлетически крос, дни на отворените врати. С всички тези събития тя показва, че смята още по-активно да развиват инициативата, обясниха в аванс мотивите си за връчването на наградата организаторите. По време на днешната церемония бе направена презентация на резултатите, постигнати в тазгодишната кампания на MOVE WeeK в България.

С поредица от спортни прояви за втора година Горна Оряховица се присъедини към европейската инициатива MOVE WEEK – „Седмица на физическата активност и спорта”. Целта на кампанията е да накара хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние. Тази година спортните мероприятия се проведоха от 14 до 25 септември.

Интересът към тази инициатива нараства, затова тази година се увеличиха и спортните мероприятия.

Спортна зала “Никола Петров” бе домакин на дни на отворените врати за различни видове спорт-хандбал, волейбол, теннис на маса. Организиран бе турнир „Приятели на тениса на маса”, в който бяха поканени за участие състезатели от Попово, Две могили, Свищов и Горна Оряховица. В тези мероприятия се включиха близо 150 деца.

Над 100 момчета и момичета участваха в лекоатлетическия крос „Златна есен”, който тази година се проведе в парк „Детски кът”. Изключително голям бе и интересът към турнира по стрийтбол, в който премериха сили 18 отбора с над 80 състезатели. Освен от Горна Оряховица, в турнира се включиха отбори и от Велико Търново, Поликраище и Драганово. 

Всички тези спортните мероприятия, в рамките на европейската инициатива, се организират от Община Горна Оряховица, Общинско предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви” и спортните клубове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов