Кметът на Севлево обсъди проблемите на таксиметровите шофьори

Незаконните таксита са основният проблем в града

Минималните и маскималните цени на таксиметровите превози обсъдиха вчера кметът на Севлиево Иван Иванов, директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация”-Габрово Венцислав Генов и представители на таксиметровите фирми от Севлиево.

"Бих желал да чуя мнението ви за цените на предлаганите от вас услуги. В момента максималната е 0.7 лв. и 1.00 лв., а нощната съответно 0.80 лв. и 1.2 лв.“, каза д-р Иванов и поясни, че по закон до края на годината трябва да внесе в Общински съвет ново предложение за цените на таксиметровите превози. Единодушно присъстващите се обединиха около решението, че промяна на цените не трябва да има.

Оказа се обаче, че основният проблем на таксиметровите шофьори са незаконните таксита, които по думите на очевидци са незаконни жълти коли, без стикери и регистрации.

"Ще намерим начин да се справим с тези нарушители в съвместни действия с полицията и ДАИ“, увери кметът.

"Организирани масови проверки ще има“, потвърди и Венцислав Генов, като посочи, че това ще бъде една от мерките, която агенцията ще приложи за решаването на проблема.

По данни на Общината в момента има 60 платени места за спиране, 11 са в центъра на града, 20 до МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, 10 до автогарата, 16 на панаирната площадка и 3 до магазин „Рай“.

От своя страна фирмите поискаха да се увеличи броят на такситата от 60 на 70. Отправено беше предложението всички улици около училищата да станат еднопосочни, за да се избегне натовареният трафик в сутрешните часове.

"Обмисляме промяна, която съвсем скоро ще облекчи още повече движението не само покрай учебните заведения и детските градини, но и в централната част на града“, информира Иванов и каза, че още до края на годината ще предложи на общинските съветници броят на стоянките в града да се увеличи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов