Над 1 700 човека празнуват на Никулден в Община Горна Оряховица

Мисия

06-12-2015, 10:53

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наблюдава се завръщане към традиционните имена

1 721 именици в Община Горна Оряховица ще празнуват в деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. На Никулден. празнични наздравици ще има във всички населени места, макар в някои от тях да има само по двама или трима именици.

Най-много в Общината са Николаевците-928. 695 от тях са от Горна Оряховица. В Писарево има само 1 Николай, а в Горски долен Тръмбеш няма мъже с това име. Следващите по численост в Общината са мъжете с името Никола-447. И докато в Горна Оряховица те са 290, в Паисий и Горски горен Тръмбеш си нямат нито един. Жените, носещи името Никол са 94, като 79 от тях живеят в Горна Оряховица. Всъщност жени с името Никол има само в още пет селища-Долна Оряховица, Върбица, Драганово, Правда и Първомайци. Николините в Общината са 89, а Николинките са близо два пъти повече-163. И докато в Горна Оряховица имениците са близо 1 240, то в Стрелец, Горски горен Тръмбеш и Горски долен Тръмбеш са по 4, а в Паисий са само двама.

Интересен факт е, че се наблюдава постепенно завръщане към традиционните имена. Тази година пет момченца, които са се родили в Горна Оряховица, са кръстени Никола. Горнооряховчани са най-младият и най-старият именици в Общината. И двамата носят името Никола. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов