Деца от Джулюница развиват лидерски умения чрез проект

Животът

09-12-2015, 08:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сформирани са 2 групи с ученици от 3 и 4 клас и две с ученици от 7 и 8 клас

„Да сбъдваме заедно мечтите си” е заглавието на проекта, по който децата от училището в Джулюница работят от 2 месеца, съобщава Дарик нюз. Проектът цели да се изградят  предприемачески и лидерски умения у учениците и да се подобрят речевите и комуникационни умения по български език и литература. По проекта са сформирани 2 групи с ученици от 3 и 4 клас и още две с ученици от 7 и 8 клас.

В помощ на ръководителите в дейностите по проекта ще се включат и родителите. Предвидени са и благотворителни акции. В първите си занимания младите лидери и предприемачи избраха име на своите групи, изготвиха правила за работа, научиха за задълженията и отговорностите при работа в екип. „Аз мога да бъда лидер!” бе темата на първото занятие по изграждане на лидерски умения.

За преодоляване на дефицитите и в помощ на национално външно оценяване, проектът предвижда и занимания по БЕЛ. Проектът включва още и посещения на средни училища в региона и лекции за професиите, и приложението им, благотворителни акции за деца от социални институции, пролетна академия за лидери, и предприемачи в Еленския балкан, състезания по предприемачество и много други.

Участниците в проекта организираха празник, посветен на Денят на толерантността - 16 ноември. „Всички сме различни, всички сме еднакви, всички сме приятели...“ бе мотото на децата. Дървото на толерантността оживя чрез посланията им, а усмивките и емоциите бяха запечатани в Булеварда на емоциите. „Това сме ние - вижте нашите усмивки и споделете нашите емоции“ така  всеки участник нарисува своите чувства и емоции и постави рисунка на булеварда, който се оказа тесен , за да събере всички усмихнати лица на децата. Дни преди светлия християнски празник Рождество Христово, всички активно се включиха в подготовката за благотворителна коледна инициатива за събиране на дрехи, книги и подаръци за нуждаещите се.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов