Уникален детски спектакъл поставят за първи път на великотърновска сцена

Велико Търново Лайф

09-12-2015, 11:33

Снимка:

БШ "Балетино"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Приказни герои, брилянтни вокални изпълнения и красиви танци съчетава постановката "Червената шапчица"

Детски мюзикъл „Червената шапчица“, направен от деца за деца, ще бъде представен за първи път на местна сцена, на 18 декември /петък/. Малки великотърновски таланти участват в новото произведение, което ще започне от 18:30 ч., в салона на бившия Пионерски дом.

Представлението е плод на съвместната работа на Балетна школа „Балетино“ и Вокална група „Музикална дъга“. Автор на хореографиите в „Червената шапчица“ е балетният педагог и ръководител на „Балетино“ Елица Филева, а музикалните картини са дело на Миглена Хаджипенчева – ръководител на детския вокален състав.

Всички роли в спектакъла са поделени между двата състава, които работят заедно за втори път. Първата им съвместна продукция „Куклената фея” се реализира преди два сезона.

Елица Филева и Миглена Хаджипенчева отново са автори на адаптираните текстове и режисурата. В „Червената шапчица” звучи музика от композиторите Мусоргски, Адам, Вивалди, Хачатурян, Глазунов, Чайковски, Делиб, както и известни детски песни и класически мелодии. Спектакълът изобилства от танци, вокални изпълнения и чудни герои като приказни феи, горски обитатели, ловец, Жар птица, елфи и др.

Сюжетът ни разкрива нов прочит на известната приказка, чрез появата на Горската фея и нейните Божествени дриади. Приказката има щастлив край, ознаменуващ настъпващата Коледа.

Ръководителките на двете детски школи благодарят за съдействието по реализацията на спектакъла на Общински детски комплекс, на ръководствата на ЦДГ ”Райна Княгиня” и ЦДГ ”Ивайло”, както и на родителите на всички малки участници.

Входът за премиерата на уникалния детски спектакъл „Червената шапчица“ е свободен. Организаторите канят всички ценители, на 18 декември в салона на бившия Пионерски дом. Представлението ще се играе и през януари. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов