Мадлен Алгафари представя „Чувствам, следователно съм”

Велико Търново Лайф

10-12-2015, 11:57

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Авторката оспорва известното твърдение на Декарт

Мадлен Алгафари ще гостува на великотърновската публика. Тя ще представи най-новата си книга „Чувствам, следователно съм”. Срещата е във фоайето на регионалната библиотека „П.Р.Славейков” на 11 декември, петък, от 17.30 часа. Това е деветата творба на Мадлен Алгафари.
"Надявам се тази книга да размисля, но най-вече да разчувства, за да лекува и връща същността на обезприродения човек. Влизам в спор с Декарт и неговото твърдение, осмислило цяла епоха в историята ни - „Мисля, следователно съществувам“. В книгата има мистика, митология, архетипи, символи и терапевтични послания. Поднасям в емоционална фарма разликата между чувства и емоции, физика и химия на чувствата и емоциите и метафизика и алхимия на чувствата и емоциите.
Героите в книгата са Ева, Прометей, Пандора, Малкият принц, Пинокио, Ной, Системата, аз самата и любопитството ми! Главните герои са 36 от основните ни чувства и емоции, които искат от Ной да ги вземе в своя спасителен ковчег (кутията на Пандора), за да му помогнат да премине през „потопа“ в пътя към новото време!…", споделя за труда си авторката.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов