Президентът дава старт от Велико Търново на диалог по стратегическите цели на България до 2030 година

Животът

11-12-2015, 11:38

Снимка:

Уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Росен Плевнелиев ще посети НВУ, където ще го посрещне почетен караул

Държавният глава Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусията по стратегическите цели на България до 2030 година утре, събота, от 13.00 часа в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Висшето военно училище ще бъде домакин на четвъртото издание на инициативата на президента „Младежка визия за развитие на България“, която насърчава участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите за развитие на страната ни.

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „България 2030 – започваме дебата“.  Участниците в инициативата ще проведат дискусии със секретарите и съветниците на държавния глава как българските дългосрочни приоритети ще допринесат за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Дебатите ще се фокусират в областта на външната политика, отбраната и сигурността, икономическото развитие, регионалното развитие и инфраструктурата, социалните политики, правните въпроси, образованието, здравеопазването, както и в сферата на духовността и културата.

В рамките на дискусиите с екипа на държавния глава идеите си ще представят абсолвенти от акредитираните висши училища в България, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” или образователна и научна степен „доктор“ през 2015 г. Тази година участие в инициативата ще вземат и абсолвенти от университетите в Кеймбридж и Глазгоу.

В 12.40 часа в НВУ „Васил Левски“ държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат с почетен караул от курсанти на НВУ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов