Атанас Парушев участва в престижен форум на ГЕРБ Предприемачи и Google

Животът

11-12-2015, 15:11

Снимка:

прес офис Ева Паунова

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Семинар за големите идеи и глобалната им реализация се проведе в новооткрития столичен Технологичен парк

Предприемачи-ГЕРБ, евродепутатът Ева Паунова, която е международен секретар на организацията, заедно с електронния гигант Google организираха второ съвместно събитие. Семинар за големите идеи и глобалната им реализация “Всеки е стартъп” се проведе в новооткрития Технологичен парк в София.

Областният координатор на ПГЕРБ – Велико Търново Атанас Парушев и още над 200 души от страната взеха участие във форума. Те имаха възможност да се срещнат с експерти на Google, както и с успешни български предприемачи.

Старт на конференцията бе даден от Ева Паунова, Парис Чилдрес - межиджър „Бизнес развитие за България“ в Google и председателя на националната предприемаческа организация на ГЕРБ Валя Чилова. Във форума участие взеха още Марчин Олендер от отдел „Обществена политика за Централна и Източна Европа“ – Google и Силвия Леониевска, консултант по експортната дейност в компанията.

Според Ева Паунова единният цифров пазар няма как да бъде завършен без ясни правила и докато съществуват прегради в глобалната мрежа, но още по-важна е инициативата на хората в бизнеса. Без нея, няма успех нито в аналоговия, нито в реалния, нито в цифровия свят, категорична е Паунова.

Според председателя на ПГЕРБ Валя Чилова подобни срещи са важни за бизнеса, защото създават възможност за контакти между предприемачите и са стъпка към създаване на добра бизнес екосистема в България, за развитието на дигиталното предприемачество в страната.

Никога досега не е било по-лесно и евтино да достигнем до повече хора, затова мислете глобално, обърна се към участниците Парис Чилдрес от Гугъл. Пред глобалното предприемачество няма граници, категоричен е той.

За потенциала на дигиталните технологии за продажбите на международни пазари, говориха по време на форума предприемачите. Те се срещнаха с най-добрите агенции в сферата и обсъждаха конкретни стъпки за превръщането на визиите за глобален бизнес в реалност.

„Хубавото, което се случва е, че зрънцето на идеята Предприемачи ГЕРБ пуска кълнове. Вече говорим за съвсем реални и полезни неща“, коментира след форума дизайнерът Атанас Парушев, областен лидер на предприемачите в ГЕРБ.

Това бе втората съвместна конференция на Ева Паунова, Предприемачи-ГЕРБ и Google. През септември 2015 г. те проведоха форум „Generation D – Младите“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов