Децата от Горна Оряховица продължават да четат

Посетиха библиотеката и всички заедно четоха приказки

Учениците от 5-ти клас при ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Долна Оряховица с класен ръководител Нина Савова се включиха в Седмицата на четенето. Посетиха библиотеката и всички заедно четоха приказките от Оскар Уайлд "Славеят и розата" и "Себелюбивият великан". Разбира се, имаше и отличени четци с грамота за "Най-добър четец". В Седмицата на четенето се включиха и учениците от 3-ти клас при ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с класен ръководител Юлия Пушкарова. Децата се чувстваха прекрасно в детският отдел на библиотеката. Някои  прочетоха приказка от своя любим детски автор Андерсен, а други от приказките за Хитър Петър. Учениците също така бяха подготвили автобиографичен материал за Ханс Кристиан Андерсен, най-обичаният от тях автор. Отново имаше и много отличени четци с грамота за "Най-добър четец".

И учениците от трети "Б" клас на СОУ"Вичо Грънчаров" се включиха в Националната седмица на четенето с редица инициативи. Обогатиха направения в началото на учебната година кът на читателя "Книголандия" с нови книжки. Заедно откриха важни 10 причини, за да се чете . 

С приятели от десети клас зачетоха първите страници на българската история и коментираха наученото. Въведоха и лексикон на класа, в който споделят прочетеното от книгите, любимите си литературни герои, свои първи лични опити в писането на гатанки.

И малчуганите от ОДЗ „Елена Грънчарова” се включиха в Националната седмица на четенето.В група "Веселите патиланци" гостуваха четвъртокласници и техните преподаватели от СОУ "Георги Измирлиев". Учениците прочетоха различни литературни произведения и зарадваха своите приятели с коледни картички и комплект учебници за първи клас. Удоволствието беше взаимно, а денят позитивен, динамичен, изпълнен с много жар и емоции.

С няколко инициативи в Седмицата на четеното се включиха и децата от ЦДГ „Асен Разцветников” в Драганово. На гости в детското заведени пристигна библиотекарката към НЧ „Съединение – 1888” в с. Драганово, която им разказа приказката „Косе Босе”. Разгледаха илюстрации към книжка с приказки. От ръководството на детската градина децата получиха детски книжки на горнооряховския автор Милко Марков със специално послание към децата. Организиран беше и „Парад на приказните герои” Децата представиха приказни герои от различни приказки, драматизираха приказката „Косе Босе”. Развлечението завърши с довършване на вълшебна картинка, където задачата беше да се оцвети и дорисуван приказен герой.

Националната седмица на четенето се организира от Министерството на образованието и науката и е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014-2020/. Един от акцентите в стратегията е създаването на среда за насърчаване на грамотността, в която специално място се отделя на съвременните информационни средства и на ролята на учителите в нея.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов