Нов мост над река Янтра ще правят в Габрово

Ще ремонтират и три улици в града

Министерски съвет одобри допълнителни целеви разходи към бюджета на Община Габрово за ремонт на ул.“Юрий Венелин“, ул. “д-р Никола Василиади“, ул. „Стефан Караджа“ и за изграждането на пешеходен мост над река Янтра. Средствата са в размер на 1 000 000 лв.

Цялостно асфалтиране на една от основите пътни артерии в града - ул. „Юрий Венелин“ планира Община Габрово за следващата година. Поетапно ще бъдат ремонтирани участъците от мост Игото до ул. “Априловска“, от ул. “Априловска“ до ул. “Р.Каролев“ и от ул. “Р.Каролев“ до бул. “Априлов“.

Предвижда се ремонт на асфалтовата настилка с фрезоване и полагане на нови пластове, ревизия и подмяна на всички шахти и дъждоприемни решетки, както и полагане на надлъжна и напречна хоризонтална маркировка. Тротоарните настилки в участъка от ул. “Априловска“ до бул. “Априлов“ ще бъдат изцяло подменени и оформени.

Съгласно обявената обществена, поръчка строителните работи по този обект следва да са приключили до края на месец юни 2016 г., стойността на обекта е 415 200 лв. с ДДС.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов