Празник на спорта се проведе в Елена

Спорт

18-12-2015, 17:49

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът инж. Дилян Млъзев обеща помощ и подкрепа за младите спортни надежди

Чудесен празник на спортиста в присъствието на много гости и приятели на спорта организира Община Елена. Тържеството събра треньори и състезатели от спортните клубове по джудо, футбол, борба, катерене, туризъм и колоездене. Равносметката в края на годината са десетките медали и купи от техни участия в наши и международни турнири.

Вашите високи спортни постижения ни изпълват с гордост и са пример за подражание, каза в поздравлението си кметът инж. Дилян Млъзев. Той направи преглед на постигнатото през годината и обеща помощ и подкрепа от общината за развитието на спортните дейности, за което вече има изградена чудесна база.

С европейски пари през 2015 г. Община Елена реализира един от най-големите си проекти. С над 5.5 милиона лева изцяло е реконструиран градският стадион „Чумерна“ и този в с. Константин, изграден е нов стадион в с. Майско, а в центъра на града е пред откриване нов общностен център за младите хора. Тези спортни съоръжения заедно с помощните игрища, стрийт фитнесът в парк „Калето“, игрището за тенискорт предоставят добри условия за спортуване и отдих не само на състезателите.

Успехите на спортните клубове през годината представиха треньорите Иван Мирянов (джудо), Недялко Петров (борба), Веско Василев (катерене), Румен Антонов и Адем Диреков (футбол). По тяхно предложение бяха излъчени най-добрите състезатели, на които еленският кмет връчи награди – Елеонора Иванова, Димитър Иванов, Мирослав Тодоров, Веселин Пеев, Даниел Стефанов, Емил Христов, Антония Михайлова, Йордан Разсуканов, Росен Бонев, Радослав Стоянов, Здравко Малешков и Мариела Йорданова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)