Бюджетът на Търново ще е стабилен

Има доста разплащания по проекти, които предстоят, заяви зам.-кметът Данева

Бюджетът на Община Велико Търново ще бъде стабилен, въпреки, че не са заложени някакви значителни ръстове. Това каза в интервю за радио „Фокус” зам.-кметът Снежана Данева. По думите й всички услуги и разходи от първа необходимост ще бъдат обезпечени.

"Ще се справим, но за поредна година няма да е лесно, защото има доста разплащания по проекти, които предстоят и доста затрудняват изпълнението на бюджета. Дано през тази година да бъдем пощадени и да нямаме сериозни непредвидени разходи. Хората казват да нямаш очаквания, за да не се разочароваш. Затова аз нямам особено големи очаквания към бюджета за следващата година, тъй като нямаме някакъв ръст на приходите, който сме заложили предварително. На 25 ноември ние проведохме едно обсъждане с местната общност на първоначалния план, който сме изготвили. Просто имаме много кратки срокове, за да се справим с всичко”, каза Снежана Данева-Иванова.

Тя допълни, че до 11 януари трябва да е внесен окончателният размер на бюджета във Великотърновския общински съвет.

"В общественото обсъждане ние посочихме, че не предвиждаме увеличение на местните данъци и такси. Ръстът на средствата, предоставени от държавата, също е почти незначителен- средно около 6%. Имаме основание да предвидим един план за бюджет в рамките на около 60 млн. лв., такъв, какъвто беше и началният бюджет на Общината за 2015 г. Като отново подчертавам още веднъж, че бюджетът е променлива величина, която се изменя ежемесечно с актове на Министерски съвет, с писма на Министерство на финансите и с решения на Великотърновски общински съвет. Така че всеки приход, който можем да очакваме допълнително, дано имаме и преизпълнение, всичко ще се отразява своевременно в промените, които ще се представят на общността”, каза още зам.-кметът. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)