Любими произведения на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра

Велико Търново Лайф

20-12-2015, 13:59

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специални гости ще бъдат талантите от Вокална група “Пеещи камбанки”

Обичани произведения от световната оперна и оперетна класика ще звучат на сцената на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във Велико Търново в навечерието на най-светлия християнски празник. Традиционният коледен концерт ще се проведе на 21 декември от 19 часа в голяма зала. Той ще премине под наслов “Искри от Коледно сияние”, а негов диригент е Жорж Димитров. Фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Моцарт, Пучини, Бизе, Росини, Щраус и Лехар, както и откъси от мюзикълите на Андрю Лойд Уебър и Ленард Бърнстейн са включени в програмата. Сценарист и режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

В концерта участват солистите Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Момчил Караиванов, Рада Носикова, Цветомира Пенчева, хорът и оркестъра на театъра. На сцената ще излязат и гост изпълнителите Иво Йорданов, Михаил Михайлов, Пламен Долапчиев, Пламен Димов и търновката Мария Павлова, която вече е щатен помощник-режисьор в Националната опера и балет в София.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група “Пеещи камбанки” при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят две песни, а на финала ще пеят заедно с хора на театъра “Тиха нощ, свята нощ” и “Джингъл белс”. Водеща на спектакъла ще бъде актрисата Стефка Златкова. Коледният концерт на търновския театър в петък беше представен пред пълен салон в Габрово. Билети за спектакъла на 21 декември от 19 часа все още може да се намерят на касата на МДТ “К. Кисимов” във Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов