Заместник-кмет на Бурса посети клуба по борба в Горна Оряховица

Спорт

20-12-2015, 14:35

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите разгледаха спортната база и постоянната музейна експозиция, посветена на бореца Никола Петров

Заместник-кметът на Бурса Абдуллах Карадаг гостува на клуба по борба в Горна Оряховица. Гостът бе посрещнат от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от президента на клуба Красен Йоркишев. Абдуллах Карадаг е бивш състезател по борба и е президент на клуба в Бурса, който е на трето място в турското първенство. „Ние в Турция сме се учили от големите български борци, много от треньорите у нас са изселници от България, а президентът на вашата федерация Валентин Йорданов е един от най-великите спортисти”, обясни интереса си гостът от Бурса.

Треньорът на горнооряховския отбор Николай Ганев го запозна с работата в клуба. „Локомотив” е на 12-то място сред 62 клуба в България, а женският отбор е 5-ти от 45 клуба. През 2015 г. състезателите от Горна Оряховица са спечелили 13 медала.
Домакините и гостът от Турция изразиха взаимното си желание за сътрудничество в бъдеще – съвместни лагери за подготовка и турнири на разменни начала. Президентът на клуба Красен Йоркишев подари на Абдуллах Карадаг плакет с пожелание за нови контакти. Кметът инж. Добромир Добрев също беше подготвил подаръци – луксозен албум на Горна Оряховица, горнооряховско вино и горнооряховски суджук.

„Всички спортове са добри, но за мен борбата е най-хубавият спорт. Трябва да се борите със сърце и сила и ви пожелавам да станете шампиони”, обърна се заместник-кметът на Бурса към горнооряховските състезатели.
Гостите разгледаха спортната база в Горна Оряховица и постоянната музейна експозиция, посветена на бореца Никола Петров, обявен за най-силния мъж на 19-ти век.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов