Съдят грабители, пребили със сопа старица за 70 лв.

Крими

21-12-2015, 09:39

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бабата била със счупена челюст след побоя

Дръзки грабители застават днес пред Окръжния съд във Велико Търново, защото нападнали беззащитна старица от свищовското село Александрово, пребили я с дървена сопа и задигнали 70 лв.

За злодеянието ще отговарят 19-годишният Васил А. и 25-годишният Фердьо Р. Окръжната прокуратура в старата столица е повдигнала обвинение на двамата съучастници за извършеното на 4 юли 2013 г злодеяние.

Същия ден престъпниците се промъкнали в жилището на 72-годишната Ц. Х. Самотноживеещата стопанка се опитала да прокуди неканените гости, но те се нахвърлили върху нея с бухалка и захванали да я удрят по лицето. При побоя бандитите и причинили фрактура на долната челюст. Заради нанесената средна телесна повреда, възрастната жена в продължение на два месеца имала проблеми с храненето и говора.

Според обвинението на прокуратурата, Васил А. е извършил престъплението като непълнолетен, но е разбирал значението на действията си, бил е в състояние да ги ръководи и затова трябва да понесе пълна наказателна отговорност.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов