Отличиха победителите в конкурс за толерантността

Мисия

22-12-2015, 09:02

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представени бяха 78 рисунки и 21 литературни творби на ученици от две възрастови групи

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Приемането на различното у другия – шанс за приятелство и взаимно обогатяване”. Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организират всяка година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, а наградите по традиция се връчват в навечерието на Коледа.

Участниците в конкурса имаха възможност да проявят творчество в два раздела-литература и изобразително изкуство. Представени бяха 78 рисунки и 21 литературни творби на ученици от две възрастови групи. Авторите на отличените творби бяха удостоени с грамоти и награди на специална церемония в Гербовата зала на Общината.

В раздела за изобразително изкуство в първа възрастова група – от І до ІV клас победител е третокласничката Анна Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. На второ и трето място се класираха съответно Ваня Косева – ІV клас от СОУ „Вичо Грънчаров” и Християн Мезев, също от – ІV клас от ОУ „Климент Охридски” – Драганово. Във втора възрастова група от V до VІІІ клас първа е шестокласничката Никол Трайкова от СОУ „Вичо Грънчаров”. Нейни подгласници са Ерма Радославова – V клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и Михаела Фенерева – VІ клас от СОУ „Вичо Грънчаров”.

В раздела за литературно творчество в първа възрастова група І – ІV клас първенец е Любомир Райков – ІV клас. На второ и трето място са съответно шестокласниците Борислава Николова и Даниел Димитров. И тримата отличени ученици са възпитаници на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Във възрастовата група от V до VІІІ клас на първо място е класирана творбата на Теодора Андонова – VІ клас от СОУ „Вичо Грънчаров”. Второто място е за шестокласничката Вая Йорданова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а трета е Мария Лалова – V клас от СОУ „Вичо Грънчаров”.

Инж. Добромир Добрев пожела на всички присъстващи на церемонията да бъдат здрави и много щастливи, и ги поздрави с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов