Коледно приветствие на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев

Мисия

23-12-2015, 17:53

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Уважаеми жители на община Горна Оряховица, Скъпи приятели,

Уважаеми жители на община Горна Оряховица,

Скъпи приятели,

Изниза се още една година от пъстрата броеница на времето. През отминаващата 2015 не са малко реализираните инициативи и проекти, начертахме смели планове за предстоящи видими резултати за благосъстоянието на града и другите населени места.

В очакване сме на светлото Рождество Христово. Омагьосан от  сиянието на рождественската свята нощ, светът замлъква и се надява на чудо. По прастара традиция в тези мигове на откровение се обръщаме навътре към себе си, към своята вяра в доброто, осмисляме поредната година от нашия живот, припомняме изгряла или отишла си мечта, възкресяваме надеждите за нещо хубаво и светло.

Всеки от нас се обръща към душата си, защото от нея започват положителните промени и стремежът към мир, съзидание и благоденствие. Тези съкровени надежди са постижими, само ако избуялите обществени страсти бъдат заменени с добродетели, ако любовта към ближния надделее над омразата и озлоблението. Нека в празничните коледни и новогодишни дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди хора се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов. Нека нашите добри послания и дела бъдат онези скромни - и в същото време безценни - дарове, с които ще зарадваме  както своите близки, така и всички хора в нашето обкръжение. Нека дадем своя малък принос към общата цел – мира и благоденствието! Нека помним, че когато се обединяваме за добро – то ще се случи!

Да бъде светлина в душите ни! 

Да бъде любов в сърцата ни! 

Да бъдат изпълнени с вяра и добро дните ни!

Да бъде мир на земята ни и благослов в домовете ни! 

 Щастлива Коледа!

Мирна, здрава и благодатна 2016 година!

 

инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов