Детският парламент в ЦДГ „Щастливо детство” с акция в помощ на нуждаещи се деца и възрастни

Мисия

28-12-2015, 12:21

Снимка:

ЦДГ "Щастливо детство"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В акцията се включиха дори и най-малките възпитаници на детската градина

Поредната акция на благотворителност и доброволчество, под наслов „Да подарим добро“, проведоха малчуганите от детския парламент при ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица.

Дни наред децата учиха стихове и песни, изработваха картички и коледни подаръци, събираха дрехи и играчки. На организирания концерт в детската градина, събраните дрехи и играчки децата дариха на представители на Агенция социално подпомагане за подпомагане деца-сираци и деца в неравностойно положение.

Коледарите от група „Буратино“ пяха и наричаха в Дома за стари хора „Стара планина“ в Драгижево. Децата от група „Мики Маус” зарадваха с коледни картички и сладкиши потребителите на Домашния социален патронаж в Горна Оряховица. В акцията се включиха дори и най-малките възпитаници на детската градина – децата от групите „Смърфове“ и „Мечо Пух“, които заедно с малчуганите от подготвителните групи поздравиха за Коледа потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания.

„Участвайки в акцията, децата вярваха в чудото на добротворчеството и в тайнството на милосърдието, които ще озарят и тях. Учеха се да бъдат по-добри и позитивни, да прощават, да бъдат благодарни за това, което имат и щедри към тези, които нямат, учеха се на толерантност, любов и грижа към другите Да проявят подкрепа към ближния и надежда за всички, които имат нужда от помощта ни. Всички отворихме сърцата си и си пожелахме мир и благоденствие”, сподели директорът на ЦДГ „Щастливо детство” Димитринка Петковска.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов