С пищна заря, лазерно шоу, много музика и настроение горнооряховчани посрещнаха 2016 година /снимки/

Мисия

01-01-2016, 13:22

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За пета поредна година Общината организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”

За пета поредна година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”. Въпреки сибирския студ, настроението сред празнуващите беше на максимум. Музикалният маратон стартира с изпълненията на ВС „Нова музика” и Маги Джанаварова. За да е наистина празнично настроението, организаторите бяха осигурили безплатно вино и вкусни месни деликатеси. И докато някои гонеха студа с чаша вино в ръка, други предпочитаха да пеят и танцуват край сцената, заедно с изпълнителите.

Малко преди полунощ кметът на Общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2016 г. „Пожелавам ви здраве и берекет! Нека мечтите и желанията на всеки от вас станат реалност! Нека дните ни да са спокойни, любимите ни хора да се радват на обичта ни, а бедите да ни забравят. Мирна, здрава и благодатна 2016 година”, пожела инж. Добрев.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева.

След празничното приветствие на инж. Добрев, празнуващите чуха и словото на президента Росен Плевнелиев. Точно в 00.00 ч. прозвуча националния химн на Република България и пищна заря блесна в небето над Горна Оряховица. Празничните илюминации бяха последвани от уникално 3D лазерно шоу, което се прави за първи път н Горна Оряховица.

В първите минути на Новата година пред сцената се изви няколко редово хоро. Малко след полунощ на сцената качиха Николай Манолов и Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода”, които поднесоха на горнооряховчани много настроение със съвместния си проект, умело съчетал фолклор и поп музика. Те предадоха щафетата на „Гласът на България” Стелияна Христова, която започна с емблематичната песен на АББА „Happy New Year” и продължи със световни и български хитове.

И докато термометрите в Новогодишната нощ сочеха много под нулата, градусът на настроението сред празнуващите беше на максимум и те не спираха да танцуват, заедно с изпълнителите на сцената.

Така с много наздравици, танци, пищна заря, лазерно шоу и весело настроение горнооряховчани посрещнаха 2016 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов