Пътищата в горнооряховско са проходими при зимни условия

Мисия

04-01-2016, 11:56

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

6 машини чистят уличната мрежа в града

6 машини с гребла са ангажирани с почистването на уличната мрежа в Горна Оряховица. Две от тях са оборудвани допълнително с песъкари. Пътищата са проходими при зимни условия. Освен основните пътни артерии, почистват се и второстепенните улици. 20 души от почистващата фирма „Клинър” са ангажирани с почистването на тротоари, подходи към училища и детски градини и спирки на автобусния транспорт. Със снегопочистването са ангажирани и работниците от Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване”. От почистващата фирма апелират към водачите на автомобили да не спират безразборно по пътното платно, за де не се затруднява снегопочистващата техника.

При проблеми със снегопочистването гражданите могат да се обаждат на телефоните на снегопочистващата фирма: 0888 98 46 50-денонощен и 0618 2 10 80 – от 08.00 ч. до 17.00 ч.

Движението в област Велико Търново се осъществява нормално при зимни условия, информират от Областното пътно управление. По- голямата част от пътищата са обработени или в процес на опесъчаване, като на места снежната покривка достига 20 см.

47 са снегопочистващите машини, които обработват пътната настилка във Великотърновско. В региона няма затворени пътни участъци, сериозни инциденти, закъсали автомобили и бедстващи граждани. 
Необходимо е обаче водачите на автомобили да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена със зимната обстановка, апелират от полицията.

Няма отцепени населени места в област Велико Търново, няма и данни за жители, които са останали без водоподаване, електрозахранване и газ, информират от Регионална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. 
Към момента няма закъсали автомобили и ТИР-ове на територията на региона. Движението по главен път Русе- Велико Търново- Свиленград е пуснато. Проходът Хаинбоаз е отворен, а движението по него се осъществява нормално. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов