Администрацията на Дилян Млъзев разпространи графика за подаване на декларации за детски надбавки

Мисия

04-01-2016, 17:12

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Със специално съобщение от общинската администрация в Елена се обърнаха към всички родители, които получават семейни помощи за деца. От екипа на кмета инж. Дилян Млъзев уведомяват съгражданите си, че в Държавен вестник е публикуван График  за  прием на заявления-декларации по Закона за семейни помощи и според него през месец януари тази година въпросните документи следва да подават само лицата и семействата, които са подавали заявления-декларации през януари 2015 г. Този срок важи още и за тези, които са подавали през месец март 2015 г., но имат настъпила промяна в семейно положение, местоживеене, напускане на страната, съжителство на семейни начала и др.

През м. февруари 2016 година декларации подават само лицата и семействата, които са подавали заявления-декларации през същия месец 2015 г. и онези, които са подавали през миналия април и май, но междувременно е настъпила някаква промяна

През предстоящия март ще се приемат декларациите само на подалите своите заявления през март 2015, както и на онези, които са декларирали статуса си през миналия юни и юли, и е настъпила промяна в семейно положение, местоживеене, напускане на страната, съжителство на семейни начала и др.

От 01.04.2016 г. подават лицата и семействата по обичайния за това ред, а именно само с изтекъл 12-месечен период на отпуснатата помощ. Същите ще се приемат не по-рано от месеца, в който изтича 12 месечния период.

Този график не се отнася за семействата, в които има настанени деца или деца с увреждания, уточняват от Община Елена.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов