Евакуираха заради пожар служителите на БАБХ в Старата столица

Крими

06-01-2016, 18:13

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причините за пламъците се изясняват

Пожар в изпитвателна лаборатория на Агенцията по безопасност на храните във Велико Търново наложи евакуация на над 25 служители, работещи в 5- етажната сграда, пише в. „24 часа”. Огънят лумнал около 15 ч. в сряда в малко помещение, където се съхранявали проби от животни. В складчето от 5 кв.м на първия етаж започнали да горят пластмасовите кутии с биологичния материал и по стълбите плъзнал гъст, задушлив дим.

На местопроизшествието пристигнали незабавно 2 противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Шефът на регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението Красимир Кръстев ръководил действията в подразделението на Агенцията по безопасност.

Поради ниските температури и затворените прозорци се е получило много голямо задимяване. Затова служителите са били евакуирани, а потушаването на пламъците отнело около 20 мин., допълва в. „24 часа”., цитирайки Красимир Кръстев. Половин час по късно местната Агенция е подновила работата си. Пробите са унищожени частично, а причините за избухването на огъня все още се уточняват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов