Община Елена спечели проект по програма „Клио”

Мисия

08-01-2016, 10:29

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осигуряват работа на три трайно безработни лица на възраст над 50 години

След внесено от Община Елена проектно предложение в Министерство на труда и социалната политика, бе получено одобрение за финансиране по програмата за обучение и заетост „Клио”. Със заповед на министерството с изходящ № РД. 01-01 от 04.01.2016 г. на Община Елена са отпуснати 3 бройки, от които две в дейност „Туристическа анимация” и една в дейност „Облагородяване и поддръжка”.
В разработката са предвидени дейности за представяне, обслужване и поддържане на архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница” и къща музей „Иларион Макариополски”. За целта, на три безработни лица от целевите групи: продължително безработни лица и безработни лица над 50 години, ще бъде осигурена 6-месечна трудова заетост. След изтичането на програмата, е предвидено наемане на две от лицата за допълнителни 6 месеца с работодател - Музей на Възраждането „Иларион Макариополски” – гр. Елена.
Подборът на кадри ще се извърши през м. януари, а лицата трябва да са регистрирани в бюрото по труда. Очакваните резултати след приключването на проектните дейности са свързани с подобряване състоянието на откритите пространства в музея, повишаване туристическата атрактивност на общината и не на последно място със социалният ефект от осигурената заетост на безработните лица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов