Настаняват децата от ЦДГ „Здравец” в други градини заради повреда в отоплението

Мисия

08-01-2016, 18:53

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Налага се спешна смяна на котела

Децата, посещаващи ЦДГ „Здравец” в Горна Оряховица, ще бъдат настанени в други детски заведения в града. Това съобщават от Общината в железничарския град. Причина за временното неудобство е авария в отоплителния котел на детската градина.  

През коледната ваканция бяха извършени ремонтни дейности по котела, които не дадоха необходимия резултат и се налага подмяна на същия.

Направена е диагностика, като е назначена експертна комисия, която излезе със становище за наложителна подмяна на котела. Във връзка с това съответните специалисти от общинска администрация предприеха действия по разрешаването на възникналата ситуация. Предприети са стъпки за спешно осигуряване на подходящ нов котел, който да замени авариралия. Проучена е възможността за настаняване на деца в другите детски градини в град Горна Оряховица, като днес до обяд информацията за свободния към момента капацитет е подадена на директора на ЦДГ „Здравец“ гр. Горна Оряховица, за да координира временното настаняване на нуждаещи се деца. Във връзка с това е издадена Заповед № 193/ 08.01.2016 г. на Кмета на общината, в която се указват задълженията на директора на ЦДГ „Здравец“ гр. Горна Оряховица и другите лица, ангажирани с временното настаняване на деца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов