Слаб сняг превалява на прохода Шипка

Настилките са заснежени, но обработени и опесъчени

Слаб сняг превалява на прохода Шипка. Това информира дежурният в Областно пътно управление – Габрово, цитиран от Фокус. Настилките са заснежени, но обработени и опесъчени. Времето е облачно. На места в областта вали слаб дъжд. Пътните настилки са мокри. Температурата на въздуха е от 0 до 4 градуса, на Шипка е 0 градуса. Няма допълнително въведени ограничения и затворени пътни участъци. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. Два автомобила са обработвали настилките тази сутрин. Областно пътно управление - Габрово има готовност за работа при усложнена зимна обстановка.
На Шипка остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона.
Път Габрово-Дебел дял – в участъка от км 10 до км 13 е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут е през Гъбене и Музга.
До 31 март включително се ограничава движението по Габрово – Узана от км 2+800 до км 3+100, който съвпада с бул. „Никола Вапцаров“ в град Габрово, поради извършване на строително-монтажни дейности. Шофьорите могат да използват обходeн маршрут по ул. „Бодра смяна“ в град Габрово, спазвайки пътната сигнализация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов