Задържаха за 72 часа разобличен от монахини измамник

Скрил се при монахините в девическия манастир "Света Троица" край Велико Търново

Районната прокуратура във Велико Търново остави в ареста за 72 часа диреният измамник Пламен Петков, който бе задържан в петък във Варна, информира "24 часа".

31-годишният мъж е обвинен за това, че в началото на април 2013 г. във Велико Търново измамил свой съгражданин, че има финансова възможност да изплати кредит за закупуване на телевизор от верига за техника в града, който пострадалият трябвало да тегли на свое име. Така наивникът сключил договор за кредит за покупка на супермодерен 3D телевизор за 2667 лева в полза на измамника. Пламен си прибрал техниката, но така и не заплатил сумата.

Мошеникът бе обявен за обощонационално издирване в четвъртък, след като стана ясно, че той е автор на още 7 измами в града за период от 6 месеца.

Пламен се представял на проспериращ бизнесмен, както и на служител от МВР и ДАНС. Искал пари като комисионна за уреждане на търгове, назначаване на работа в силовите ведомства, както и за доставка на автомобили на изгодни цени.

Последно той се опитал да "подхлъзне" монахините в девическия манастир "Света Троица" край Велико Търново, че може да им осигури изгодно кола, за което поискал капаро. За да се скрие от жертвите си в старопрестолния град, той налъгал калугерките, че е полицай под прикритие и трябва да остане в обителта, докато изпълнява мисия.

Игуменката обаче се усъмнила и позвънила в полицията. Мъжът успял да се измъкне, но бил спипан във Варна и конвоиран до старопрестолния град.

Предстои внасяне на искане до Районен съд Велико Търново за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов