Бившият антимафиот №1 с условна присъда

Крими

20-01-2016, 10:59

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ВКС прекрати въззивното дело по искане на Орлин Тодоров

Върховният касационен съд (ВКС) прекрати производството по делото срещу бившия началник на териториалното звено „Борба с организираната престъпност" във Велико Търново Орлин Тодоров. Причината е, че е оттеглена касационна жалба от подсъдимия. Определението е окончателно и решението на Варненския апелативен съд влиза в сила от 19 януари, съобщиха от съда.

Делото пред ВКС бе образувано по жалба на Орлин Тодоров. Той оспорваше решението от края на юли миналата година на Варненския апелативен съд. С него е изменена присъдата от юни 2014 г. на Окръжния съд във Велико Търново.

С присъдата Тодоров е признат за виновен за извършено престъпление в периода 24.08.2010 г. - 19.01.2011 г. във Велико Търново. То е използване на информация, събрана чрез специални разузнавателни средства, по четири досъдебни производства. Наложено му е наказание „лишаване от свобода" за срок от една година условно с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 2000 лв. Апелативният съд изменя тази присъда на 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

В две от делата на бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе замесено името на Орлин Тодоров. Едното беше за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По него Цветанов беше окончателно оправдан. Другото е за 6-те "Не"-та. По него Цветанов е обвинен, че от 26 август до 18 септември 2010 г. е осуетил разпореждането със СРС срещу Орлин Тодоров, Милен Димитров и Пламен Вачков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов