Община Г. Оряховица кандидатства за 32 работни места за младежи до 29 г.

Мисия

20-01-2016, 13:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младежите, желаещи да се включат, също могат да подават заявление за участие в бюрото по труда.

Община Горна Оряховица кандидатства в Бюрото по труда за 32 работни места за младежи до 29 години. Младежите ще бъдат наети по схемата „Обучения и заетост за млади хора”, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси” на Министерството на труда и социалната политика. Работните места са за различни позиции в Горна Оряховица

Схемата ще се реализира на два етапа. В първия етап, който вече стартира, ще бъде осигурена директна заетост на младежи, които са регистрирани в бюрата по труда като безработни. Във втория етап, на заявилите участие в него безработни младежи ще им бъде осигурявано първо обучение и преквалификация, а след това и подходяща заетост. Общата стойност на схемата „Обучения и заетост за младите хора“ за двата етапа е 115 млн. лв.

В рамките на тази схема по първи етап в национален мащаб ще бъдат осигурени 30 млн. лв..

В рамките на първия етап на схемата, работодателите от 13.01.2016 година вече могат да подават своите заявки за участие във всички дирекции „Бюро по труда“. Това, което проектът предлага за тях е възстановяване на средства за заплата на работниците за период до 6 месеца, включително и дължимите към тях осигуровки, както и поемане на средствата за наставници в размер на половин минималната работна заплата до 3 месеца. Работодателите, желаещи да се включат в схема „Обучения и заетост за младите хора”, могат да подават своите заявки във всички дирекции „Бюро по труда”. Приемът на документи ще продължи до изчерпване на финансовия ресурс.

Едновременно с набиране на заявките от работодателите, младежите, желаещи да се включат в тази схема, също могат да подават Заявление за участие в Проекта в бюрата по труда.

Подробна информация за работодатели и младежи, търсещи работа, е публикувана на страницата на Агенцията по заетостта: www.az.government.bg.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов