Община Свищов подава ръка на 35 безработни младежи

Животът

21-01-2016, 12:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на проектното предложение е 92 610 лева

Община Свищов в партньорство с Дирекция „Бюро по труда“ ще подаде  ръка на 35 млади хора, за да направят крачка от „безработни“ към „заети лица“. Кметът на общината Генчо Генчев подаде своята заявка като работодател и всички необходими документи за допустимост за участие в стартиралата нова схема на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. С това потвърди желанието на ръководството на Община Свищов да търси и своевременно да използва всички възможности за осигуряване на заетост и намаляване на безработицата сред младите жители на Общината.
Още в първите дни на стартиране на схемата „Обучение и заетост за младите хора“, която е по ОП “Развитие на човешките ресурси” на Министерство на труда и социалната политика, община Свищов подготви и подаде своята заявка да се превърне в работодател на 35 младежи до 29 годишна възраст.
Своята директна заетост за 6 месеца ще получат безработни младежи с различна образователна степен, които са регистрирани в Бюрото по труда. Вторият етап на схемата предвижда осигуряване на обучение и преквалификация, а след това и подходяща заетост.
Проектът осигурява възнаграждение от по 420 лв. на младите хора, а сред заявените длъжности са: пазач-портиери, работници поддръжка, сезонни градинари, хигиенисти, деловодители, архивисти и технически сътрудници.
Общата стойност на проектното предложение е около 92 610,00 лева, която включва възнагражденията на наетите 35 млади хора и осигуровките на работодателя. За изпълнение на индивидуалните планове на действие и успешната адаптация ще бъдат осигурени и висококвалифицирани 7 наставника.
Целевата група включва лица, регистрирани в Бюрото по труда и на възраст до 29 години.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов