На 11 сигнала са се отзовали габровските пожарникари

Тунел с опасно надвиснали ледени висулки е бил обезопасен

На 11 сигнала за произшествия са реагирали гарбовски пожарникари през изминалото денонощие,  информират от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Габрово. Единият от сигналите е за пожар с преки материални загуби, два са за техническа помощ, а останалите 8 за запалени комини и отпадъци. При тях не са регистрирани преки загуби.

В 10:10 часа е получено съобщение за опасно надвиснали ледени висулки от тунел на пътя Габрово-В. Търново. Екип от Районна служба „ПБЗН” - Габрово отстранил висулките. Малко след това – в 13.00 часа е получено съобщение за заклещена птица във въздухопровод на ул. „Николаевска” в гр. Габрово.

При ликвидиране на произшествието са участвали един противопожарен автомобил и трима пожарникари от Районна служба „ПБЗН” - Габрово. Сигнал за пожар в апартамент, намиращ се в град Севлиево, е получен около 18.00 часа. Причината за произшествието е самозапалване на коминно тяло. При него са унищожени кухненски шкаф и телевизор. В ликвидиране му са участвали един противопожарен автомобил и четирима пожарникари от РСПБЗН-Севлиево. При нито един от инцидентите няма данни за пострадали граждани.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов