Набират лични асистенти по проект „Нови възможности за грижа”

Мисия

25-01-2016, 08:46

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Документи се приемат до утре в община Горна Оряховица

В Горна Оряховица стартира процедура за кандидатстване, подбор и наемане на медицински специалисти и осигуряване на достъп до здравни услуги на потребители на услугата „Личен асистент” по проект „Нови възможности за грижа”. В железничарския град приемът на заявления за медицински специалисти е до утре – 26 януари, в сградата на общината, стая 115. В случай, че не са постъпили достатъчно заявления, срокът за прием ще бъде удължен до 29 януари.

В изпълнение на дейностите по проект „Нови възможности за грижа” ще се наемат медицински специалисти с професионална квалификация „Медицинска сестра” или „Медицински фелдшер”, които могат да извършват професионални дейности, определени в Наредба № 1 от 8 февруари 2011 г.

Медицинските специалисти, които желаят да бъдат наети по проект „Нови възможности за грижа”, подават Заявлениe (Приложение № 1) в община Горна Оряховица – партньор по Проекта от 22.01.2016 г. до 26.01.2016 г. включително.           

Кандидатите за медицински специалисти трябва да представят следните документи: документ за самоличност (за справка); автобиография; диплома за базово медицинско образование; документ, доказващ професионален медицински опит минимум 1 година (служебна бележка от работодател/ трудова книжка/ др.); служебна бележка от месторабота, удостоверяваща, че кандидатът работи (ако е трудово ангажиран); пенсионно разпореждане (ако кандидатът е пенсионер).

Всяко постъпило заявление за участие в конкурса в рамките на обявения срок се разглежда от комисия, определена със заповед на кмета на Община Горна Оряховица. Комисията провежда интервю с кандидатите, представили коректни документи, едновременно с подаването им.

В хода на интервюто кандидатите за медицински специалисти се информират за ангажиментите и основните им задължения, които са съобразени със заложените по проекта дейности за подкрепа, свързани с осигуряване на здравни услуги. Преценяват се възможностите за ангажиране по проекта, съобразно основната трудова заетост на кандидатите и личните им качества чрез стандартизирано интервю с отворени въпроси. В деня на приключване приема на документи, на база протоколите за подбор се изготвя Списък на одобрените медицински специалисти (Приложение № 3А), който се обявява на видно място в сградата на общината.

Всеки неодобрен кандидат има право да подаде възражение до кмета на общината, не по-късно от 3 (три) дни след обявяване на Списъка на одобрените медицински специалисти.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов