Художници от Джулюница показват картините си в горнооряховската галерия

Велико Търново Лайф

27-01-2016, 09:11

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Живописни творби излагат Йордан Върбанов, отец Николай Стайков и Светослав Иванов

Трима художници от Джулюница ще покажат картините си в Художествена галерия „Недялко Каранешев” в Горна Оряховица. Изложбата ще бъде открита на 28 януари (четвъртък) от 17.30 ч. Горнооряховските ценители на изобразителното изкуство ще могат да видят живописни творби на Йордан Върбанов, отец Николай Стайков и Светослав Иванов. Творчеството им при откриването на изложбата ще бъде представено от горнооряховския художник Янко Янков, който също произхожда от стар джулюнски род.

Художникът Йордан Върбанов в класически картини и записки отразява живота на българското село в миналия век. Авторът е завършил Художествен техникум във Врачанското село Кунино, а след това Института за прогимназиални учители в Дупница и СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „Педагогика”. Негови творби участват в национална изложба на художниците педагози във Велико Търново. Има две самостоятелни изложби в Лясковец.

Отец Николай Стайков е художник-портретист на свободна практика, излага също акварел и масло. Завършил е Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.От 2014 г. е асоцииран член на Съюза на българските художници. Участвал е в много общи изложби. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Германия, Франция, Швеция, Холандия, Англия, Испания, Русия.

Светослав Иванов е художник-живописец. Завършил е Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” със специалност „История”. В творческата си биография вече има една изложба в Горна Оряховица. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов