Осигурено е финансирането на проекта за изграждане на водопроводи по пет улици в кв. „Гарата”

Мисия

29-01-2016, 14:21

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на проекта е 1 002 837 лв.

Община Горна Оряховица получи финансиране на проекта за изграждане на водопроводи по пет улици в кв. „Гарата”. Проектът предвижда подмяна на част от съществуващите водопроводи по улиците „Цар Освободител”, „Съединение”, „Асен Разцветников”, „Каймакчалан” и „Иларион Макариополски”. Всички абонати от тези улици ще бъдат превключени към водопроводната мрежа на ВиК „Йовковци”. Досега те се водоснабдяваха от кладенци, намиращи се в Локомотивно депо.

Проектът предвижда да се изгради водопроводна мрежа с обща дължина 3 059 м. Ще се подменят съществуващите и ще се изградят нови сградни отклонения и ще се монтират пожарни хидранти. От изграждането на новата водопроводна мрежа ще се възползват близо 140 домакинства. След приключване на изкопните работи, пътната настилка ще се възстанови съобразно съответния клас и степента на натоварване на улицата.

Стойността на проекта е 1 002 837 лв. Средствата са осигурени по Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предстои избор на изпълнител за обекта. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов