Предстои осмото издание на конкурса “Звездици за Лора”

Конкурсът е без такса за участие

Поредното издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Звездици за Лора”.  ще се проведе на 31 март и 1 април 2012 г. Желаещите да участват в него трябва да изпратят своите заявки най-късно до 25 март.

С право на участие в конкурса са само индивидуални изпълнители на възраст от 7 до 19 години.  Според регламента, те са разпределени в четири възрастови групи: от 7 до 10, от 11 до 13, от 14 до 16 и от 17 до 19 години, навършени към 31 март 2012 г. 
Конкурсът ще се проведе в два тура. Задължителният репертоар за първи тур включва изпълнение на българска песен. Професионалното жури, председател на което по традиция е Маргарита Хранова, ще определи кои участници ще продължат във втори тур с песен по избор.
Голямата награда на конкурса е статуетка “Звездици за Лора”, изработена от скулптора Чавдар Велчев. Във всяка от възрастовите групи ще бъдат връчени първа, втора и трета награда. Партньори на конкурса и негови спонсори ще дадат индивидуални награди.
Конкурсът „Звездици за Лора” е без такса за участие, което го отличава от подобните такива, провеждани у нас. Разходите за път и престой на участниците в Свищов са за тяхна сметка. За изпълнителите, подали заявки в срок, организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени.
Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” се провежда в памет на младата и талантлива певица Лора Николова, загинала в река Лим на 4 април 2004 г. Негови организатори са Илиян Николов – бащата на Лора, инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” и фондация „Ангели от Лим”.
 В конкурса ежегодно участват около 100 изпълнители. В миналите му издания са записани имената на Николай Манолов, Нора Караиванова, Магдалена Джанаварова и много други млади звезди на българската поп сцена.
 Информация за регламента на Националния конкурс и формулярът на заявката за участие са публикувани в сайта на Община Свищов на адрес: www.svishtov.bg, раздел "Култура", подраздел "Събития с национално значение".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов