В община Елена започват консултации за Стратегията за местно развитие

Мисия

02-02-2016, 08:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещите ще са на 9-ти и 10-ти февруари

На територията на общините Елена и Златарица е формирано партньорство между различни сектори, което стартира поредица от информационни събития* за популяризиране процеса на разработване на Стратегия за местно развитие (СМР) за територията на двете общини. Това ще е основния стратегически документ, който ще съдържа свързани и координирани дейности и проекти и ще цели подобряване качеството на живот на територията на двете общини – Елена и Златарица. Стратегията за местно развитие трябва да отговаря на местните нужди. Конкретните цели и приоритети се определят на местно ниво за да отговарят на местните потребности.

Каним за участие   консултиране с всички заинтересовани лица от територията на община Елена (представителите на бизнеса, неправителствените организации, земеделските производители, активни граждани) за участие в събитията, които ще се проведат на 9 и 10 февруари 2016 г.

На 09.02.2016г. от 10,00 часа в салона на кметство Константин, ще се проведе информационна среща с основна тема:  „Представяне на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) и подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ на  ПРСР 2014-2020.

На 09.02.2016г. от 14,00 часа в зала 211 на общинска администрация гр.Елена  ще се проведе и работна среща, свързана с консултиране за подготовка на Стратегията с основана тема: „Представяне на изискванията към Стратегията за местно развитие (СМР) в новия програмен период”

На 10.02.2016г. от 10,00 часа в зала 211 на общинска администрация гр.Елена ще се проведе информационна среща. Основните теми, които ще бъдат разгледани на срещата са: „Принципи и ползи от прилагането на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР)”, „Финансиране и координация на ВОМР”,„ Изисквания към Местните инициативни групи”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов